У прикрасах, які своїми руками створює тернополянин, квіти застигають надовго (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.10.2019

Найгарніші живі квіти в руках тернополянина Володимира Стуса перетворюються на нев’янучі. Аби пишні троянди, п’янкі конюшини чи тендітні фіалки ще квітли довго, умілець створює з них та епоксидної смоли вишукані прикраси. Чоловік заливає дари природи прозорою смолою, так що квіти опиняються у своєрідному вакуумі, де до них не добереться ні волога, ні пліснява, ні пилюка, ні сонце.

Звичайно, понюхати квіти з-під таких прикрас, які мають форму маленьких флаконів, квадратів, кругів, вже не вийде. Та милуватися кольором дарів природи можна буде багато років.

Як зазначив Володимир Стус, смола, – це саме той матеріал для творчості, який допоможе будь-якому креативному майстру відобразити у своєму творінні маленький світ, красу природи.

—  Епоксидна смола – один з різновидів синтетичних олігомерних смол, який добре зчіплюється з будь-якою основою і не псує її. В цей розчин можна помістити будь-який природній матеріал, який захочеться увіковічнити та носити з собою. Так, можна зробити прикраси із засушених квітів, комах, дерева, каменю. Наприклад, я, окрім засушених квітів, можу покласти у форму для прикраси й маленьку ракушку, яка також неперевершено виглядатиме у прозорій рідині. А маленькі рослинки в таких прикрасах – наче застиглі в часі. Вони не будуть гнити та старіти, а зберігатимуться десятки років. Коли працюю зі смолою, стараюся дуже обережно виконувати роботу. Коли речовина потрапить на стіл, підлогу чи меблі – після застигання її нічим не віддерти. Варто слідкувати, щоби розчин не потрапляв і на одяг. Потрібно працювати у масці не тільки під час перемішування рідин, але й під час полірування готової прикраси. Бо маленькі часточки пилу можуть потрапити в дихальні органи та завдати шкоди здоров’ю,поділився умілець.

Хлопець також зазначив, що полюбляє фотографувати. Якщо на знімку можна захопити та зберегти прекрасні миті, то смола, подібно до фото, назавжди закарбовує красу природи, яка поміщається у пляшечці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.