Що тернополянам радять пити восени?

Опубліковано в Життя краю 09.10.2019

Немає нічого приємнішого, ніж випити чашечку гарячого ароматного чаю із фруктів, ягід у холодну осінню пору. Напої із дарів природи здатні не тільки втамувати спрагу, а й додати сил, бадьорості і навіть вилікувати депресію.

Як розповіла тернопільська лікарка-терапевтка, дієтологиня Людмила Паламарчук, корисними будуть не тільки чаї, але й натуральні соки, узвари, компоти та інша смакота.

—  Коли дозрівають осінні ягоди – обліпиха, ожина, журавлина, з них корисно варити напої. Вони є значним джерелом вітаміну С, природним антидепресантом, мають бактерицидну дію і підвищують імунітет. Наприклад, у плодах обліпихи, окрім вітамінів, містяться мононенасичені жирні кислоти, пектини, дубильні речовини, фітонциди. Плоди ягід вживають як свіжими, а також як основу для соків, джемів, мармеладу. У напої із ягід корисно додавати мед, але краще класти його в холодний напій. Бажано, щоби овочі, фрукти і ягоди становили 50% раціону восени, — поділилася лікарка.

Інші важливі напої, які варто включити у свій раціон, можуть бути приготовлені ​​з ароматичних трав. Існує велика кількість різноманітність рослин, які містять немало кислоти, пектини, дубильні й білкові речовини, фітонциди та інші корисні речовини.

А уникати варто солодкі напої, оскільки вони можуть бути шкідливі для деяких органів тіла. На додаток, вони ще й будуть сприяти збільшенню ваги через надмірну кількість калорій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.