Тернополянка своїми руками пошила для дочок вишукані іграшки (фото)

Опубліковано в Життя краю 08.10.2019

Тернопільська умілиця Ірина Олещук знайшла для себе приємне вечірнє заняття – перед сном жінка декілька годин шиє чи в’яже іграшки. Часом рукодільниця комбінує дві техніки: в’яжє певний виріб, а потім декорує його фетровими вставками. Дві дочки умілиці радіють, коли в домі, особливо перед новорічними святами, поселяється м’яка та тепла краса – зайчик, котик чи модна лялечка.

Пані Ірина, яка також є професійною флористкою, не уявляє свого життя як без квітів, так і без створення ніжних рукотворів. А виготовлення власноруч чогось оригінального щоразу надихає жінку вигадувати щось нове.

Спочатку шиття витворів у жінки було лише захопленням, а згодом улюблена справа почала давати заробіток. Серед різноманіття технік рукоділля найліпше умілиці до вподоби в’язання гачком, яке з-поміж інших видів вирізняється особливістю декору та витонченістю візерункового полотна.

—  Оригінальні речі ручної роботи створюють домашнє тепло і затишок, особливо в зимові новорічно-різдвяні свята. Така іграшка може бути чудовим подарунком для дитини і швидко стати її улюбленою. До речі, започаткувала гарну зимову традицію – на свято Миколая обов’язково дарую своїм дочкам іграшки , створені своїми руками. Оскільки забавок вистачає удома, невдовзі почала продавати свої витвори. Мої іграшки – переважно в’язані. Якщо тваринки – котики, зайчики – в’яжу. Натомість лялечки роблю з фетру. Інколи комбіную. Частину одягу іграшки можу пошити з фетру, а частину сплести. Потрібні для роботи матеріали знаходжу на ринку та в місцевих крамницях. Основа виробу – каркас, який також роблю сама із твердішого матеріалу, потім іде наповнювач, пошите чи зв’язане тільце виробу і одяг. Звичайно, не обійтись і без додаткових елементів – бантики, ґудзики, намистинки-очі та інше. Зазвичай працюю над зайцями чи ляльками тільки по вечорах, коли приходжу з роботи та виконаю всі буденні справи, розповіла талановита тернополянка.

Ірина Олещук додала, що в’язана іграшка, створена своїми руками, — екологічно чиста, безпечна, та підходить для діток будь-якого віку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.