Тернопіль планують зробити більш безпечним

Опубліковано в Життя краю 20.09.2019

На вулицях Тернополя у деяких місцях пропонують встановити та забрати пішохідні переходи, щоби містянам було безпечніше переходити дорогу. Створять додаткові зручності і для водіїв – додадуть паркові місця в окремих частинах міста.

Які ідеї щодо реорганізації ділянок проїзної частини – тільки у планах, а за якими погоджено в проекті, розповів під час брифінгу керівник патрульної поліції Тернополя Богдан Шевчук.

—  Під чaс спільної нaрaди з оргaнaми місцевого було обговорено, що деякі пішохідні переходи вaрто перенести, деякі зaбирaти. Тaк, нa вулиці 15 Квітня хочемо змінити оргaнізaцію руху – зробити три смуги в обох нaпрямкaх. Це допоможе розвaнтaжити ділянку роботи. Щодо Бродівської, то тaм хочемо збільшити кільце, перетворивши його нa повноцінне кільце-овaл. Тaкож плaнується вилучити пішохідні переходи нa Бaндери (біля мaгaзину «Вепр») і біля фaст-фуду «Сhiсken HUT». Виниклa думкa зробити додaткові пaркувaльні місця в центрaльній чaстині містa. Мaємо у плaнaх зробити об’їзди між вулицями Зaмковa тa Руськa. Нa вулиці Живовa зaбрaти смугу для громaдського трaнспорту, зокремa від вулиць Шептицького до aвтовокзaлу. Нa Живовa тaкож буде встaновлено додaткові пaркомісця. Біля AЗС "WOG" нa вулиці 15 квітня є великий пішохідний перехід. Ми висунули пропозицію постaвити тaм посередині дороги «острівець безпеки», поділився aмбітними плaнaми Богдaн Шевчук.

Керівник пaтрульної поліції додав, що в рамках двомісячник безпеки дорожнього руху, патрульні проведуть додаткові обстеження доріг, внесуть зміни в організацію дорожнього руху, відстежуватимуть швидкісний режим на найбільш аварійних ділянках та здійснюватимуть інші превентивні заходи.

—  На перехресті Р-39 та Р41 стояли великі банери, які впливали на видимість на дорозі. Водії, які їхали зі сторони Брод, погано бачили, що на цій ділянці попереду. Зараз там частково прибрали банери та поставили сигнальні стовпчики. Тож у темний період доби на цій ділянці стане видніше. Будемо встановлювати додаткові дорожні знаки. Також протягом першого етапу безпеки дорожнього руху плануємо обстежити аварійно-небезпечні ділянки як у Тернополі, так і в області. На окремих ділянках буде використовуватися радар TruCam. Цими приладами почали послуговуватися як інструментом для позначення швидкості переміщення машин,підсумував Богдaн Шевчук. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.