Із крапель смоли тернополянка створює витончені прикраси

Опубліковано в Життя краю 17.09.2019

Блискучі та ніжні прикраси з епоксидної смоли та засушених квітів створює своїми руками Юлія Мартинюк. Хоч чаклування над такими прикрасами – нелегке, однак кінцевою роботою хочеться милуватися довго. Прозорі кулони з епоксидної смоли виглядають, як вироби з натурального бурштину.

Дівчина хоч і не довго займається виготовленням руко творів, однак у своєму хобі досягнула хороших результатів та вивчила деякі секрети своєї техніки. Здавалося б, все елементарно: висушити квітку, залити смолою і причепити фурнітуру. Однак, за словами Юлії, не все так просто. Насамперед потрібно подбати про техніку безпеки та зручне робоче місце.

—  Перед тим, як зробити кулон з епоксидної смоли своїми руками, вам потрібно буде підготувати необхідні матеріали та інструменти. Щоб смола проявила свої властивості, використовувати її потрібно тільки з затверджувачем. Виготовлення прикрас зі смоли – доволі трудомісткий процес. Потрібно у правильний пропорціях розмішати смолу із розчинником. Якщо переборщити, може вийти небажаний результат. Порушення пропорцій в епоксидному складі призводить до цілого ряду неприємних наслідків, таких як зниження міцності, стійкості до нагрівання. Мої прикраси можуть складатися як тільки з фурнітури і смоли, так і ще родзиночки – засушеної квітки всередині. Замість сухоцвітів можна використовувати будь-які інші доповнення на свій смак. У моєму асортименті виробів поки що – тільки кулони, брелки й сережки. Коли наловчуся більш досконало працювати з матеріалом, розширю асортимент прикрас, —  розповіла умілиця.

Дівчина додала, що для того,  аби змішати смолу із затверджувачем у потрібній пропорції, можна використовувати шприци без голок. Важливо не допускати утворення бульбашок повітря. Якщо вони все-таки з’явилися, то можна проколоти їх маленькою голкою або підсунути до краю виробу.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.