Версія для друку

На головній площі Тернополя веселі чоловіки у нетиповому одязі співали мантри

Опубліковано в Життя краю 10.09.2019

Незвичайної музики та радісного настрою Тернополю 9 вересня додала група чоловіків – послідовників популярного індійського Бога Крішни. Кришнаїти в оригінальному одязі співали пісні на основі священного буддійського тексту та збирали пожертви.

За словами послідовників Крішни, вважається, що такий багаторазовий спів очищає розум і карму, а також допомагає досягти просвітлення. Такі священні слова називаються мантрами. У деяких кришнаїтських школах вони, подібно молитві, є дуже сильним закликом до Бога.

Окрім мантр, які чоловіки промовляли на Театральній площі міста, тернополянам також пропонували ознайомитися із ведичною літературою, придбати книги за незначні пожертви.

Оскільки кришнаїти – нечасті гості на тернопільських вулицях, більшість містян були раді зустрічі з цими веселими чоловіками.

—   Насамперед захоплюся відданими Крішні тому, що ніколи не бачила цих людей похмурими. Таке відчуття, що ці чоловіки не знають, як це  - засмучуватися. Усередині них живе віра – те джерело, з якого, вочевидь, кришнаїти і черпають радість життя, натхнення. Дуже підбадьорює мене і їхня безтурботність. Отак із музикою мандрувати по країні, прославляти Бога, не думаючи про завтра. Їхня віра – то сила. Памятаю, одного разу в Тернополі якийсь неадекватний чоловік накинувся із криками на кришнаїтів. Казав, ви наркомани, хворі. А послідовники Крішни тільки посміхнулися злому чоловікові. Мовляв, співчуваємо, але не тримаємо зла, — поділилася пересічна тернополянка Юлія.