Версія для друку

Майстер з Тернопільщини робить розкішні вироби з дерева

Опубліковано в Життя краю 15.08.2019

Ніколи не губить своїх ключів,адже знає, де вони лежать, майстер із Шумська на Тернопільщині Назарій Тімочко. Чоловік своїми руками виготовляє оригінальні ключниці, у які такм і хочеться вішати свої ключі.

Ще з дитинства чоловік полюбив дерево. Відтоді створює з цього природного матеріалу речі, які можуть стати окрасою кожного помешкання та доповнити образи найвибагливіших модників та модниць. У руках умільця звичайний шматок дерева оживає та перетворюються на справжні шедеври.

Як розповів талановитий чоловік, для улюбленої справи майстер відводить весь вільний час.

—  Дерев'яні речі – це предмети, перевірені часом. Меблі з дерева є найбільш екологічним матеріалом. Дерево ще називають «живим» матеріалом, бо навіть після обробки воно «дихає», з ним приємно працювати. Скільки себе пам’ятаю, завше щось майстрував із дерева. До роботи кожен раз стараюся сідати з гарним настроєм, позитивними думками. Тоді й праця вдало та легко йде. Вже близько два роки почав виготовляти вироби саме на замовлення. Так моє хобі перетворилося у важливу зайнятість. Серед моїх витворів вагомими насамперед є ключниці. Спершу здається. Що на їх виготовлення йдуть лічені години. Однак якщо заглибитися детальніше у творчий процес, розумієш, часу треба набагато більше. Треба ж довести до пуття виріб, відшліфувати, полакувати декілька разів. А вже потім можна вішати в куточок кімнати готовий витвір, —  наголосив умілець.

Чоловік додав, що дерев’яні речі в приміщенні завжди виглядає шикарно, бо матеріал дає відчуття комфорту, спокою та захищеності.