Версія для друку

Творіння з дерева тернополянина такі ніжні та милі, що їх не хочеться випускати з рук

Опубліковано в Життя краю 13.08.2019

Не одних батьків причарували дитячі іграшки з дерева, які своїми руками виготовляє  тернополянин Андрій Буляк. Кожну частинку живого та піддатливого матеріалу – дерева чоловік стругає, обробляє з неабиякою старанністю та ніжністю, притаманною умілому майстру.

У маленькій майстерні чоловіка «Есо wood» оселилася справжня українська казка. Милі коники, ніжні візочки, машинки і не тільки ці вироби стають приводом для веселої посмішки, радісного настрою не одної дитини на Тернопільщині.

Як розповів майстер, хоч у молодості навчався за фахом «програміст», душа не дуже лежала до роботи за комп’ютерами. Бо руки тягнулися до дерева. Так чоловік заснував свою майстерню і почав виготовляти еко-іграшки, які, наче твір мистецтва.

—  У мене є донечка, тож перші дерев’яні витвори були для неї. Потім помітив, що люди цікавляться еко-виробами, охоче замовляють для своїх діток, тож почав працювати і для клієнтів. Приємно, що люди вибирають якість замість пластику, адже іграшки з дерева мають чимало переваг. Насамперед це відсутність шкідливих матеріалів. Іграшки без запаху, тож на них можна садити навіть немовлят. А вироби свої покриваю тільки акриловими фарбами, які не смердять та не мають у складі агресивних компонентів. Дерево - матеріал твердий, але приємний і теплий на дотик, а виготовлені з нього іграшки, тільки незабарвлені, можна давати дитині з самого народження. Завдяки матеріалу такі іграшки не мають занадто гострих кутів, досить пластичні і не можуть поранити малюка. А ще дерев'яні іграшки зазвичай не містять непотрібних деталей, при цьому відрізняються міцністю, — наголосив умілець.

Майстер також додав, що вироби з дерева не забруднюють навколишнє середовище – вони розкладаються, не залишаючи в ґрунті ніяких отруйних речовин.