На Тернопільщину завітав умілець, як створює з дерева маленькі та великі шедеври

Опубліковано в Життя краю 08.08.2019

Майстер Іван Мисюга з Івано-Франківщини завітав на Тернопільщину на традиційний фестиваль лемківської культури зі своїми величними та доволі реалістичними скульптурами з дерева.

Звичайна колода після чаклувань майстра перетворюється на грізного ведмедя, на мудру сову, чи на величного та ошатного гнома. Ось так талановитий чоловік уміє поєднювати свій талант із красою природи.

А досконалі витвори рук Івана прикрашають не тільки його обійстя, але двори багатьох інших українців, які замовляють у чоловіка роботи. Його витвори можуть стати окрасою навіть наймодерновіших помешкань та доповнити образи найвибагливіших модників та модниць.

Як розповів майстер, створення робіт із дерева – водночас основна зайнятість чоловіка та улюблене хобі.

— Закінчив Косівське училище, а потім інститут із художньої обробки дерева. Живу біля Дністра. а почав робити свої вироби на продаж недавно. Згадуючи свої попередні роботи з дерева, навіть смішно подумати, що такі помилки колись робив. Та час і наполегливість дали своє. Тепер настільки відшліфував власне вміння, що дерево дуже легко йде до рук. Мої перші роботи – скриньки, дощечки, гуцульська різьба. Бо ж у навчальному закладі тільки пластику вивчав, а потім уже почав займатися скульптурою по дереву. Щоби зробити з дерева певний витвір, потрібно насамперед бензопилою вирізати частину колоди, переважно дуба. Спершу бензопилою обробляю великі деталі, потім переходжу на дрібніші. А вкінці лакую та шліфую вироби. Насправді неважливо, великі скульптури виготовляю, чи маленькі, над кожною потрібно однаково сумлінно попрацювати, докласти часу та терпіння, — наголосив майстер з Івано-Франківщини.

Іван Мисюга додав, що для улюбленої справи майстер відводить немало вільного часу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.