Версія для друку

Вишуканий декор, який пахне кавою, виготовляє мешканка Бережан

Опубліковано в Життя краю 07.08.2019

В останні роки умілі рукодільниці використовують для створення рукотворів дуже різні матеріали, які можна віднайти у домі кожної господині. Покреативити вирішила мешканка Бережан на Тернопільщині Олеся Крамар, яка створює декоративні сувеніри із пахучих кавових зерен.

Як поділилася талановита жінка, освоїти техніку створення шедевра з кавових зерен не так вже і складно. Зробити найпростіші вироби може кожен, хто вміє маніпулювати з предметами і має творчу фантазію.

Зерна з кави придатні не тільки для приготування ароматного напою, а й для створення не менше запашного декору для інтер’єру. А  після тог почала робити такі рукотвори, коли пішла в декрет. У мене вдома були кружки, які не використовувала. Одна трохи тріснула, в іншій відпала ручка. Тож ці речі мені стали у пригоді. Замість того, щоби викидати посуд – дала йому нове життя. Перетворюю в чудові сувеніри для дому. А почала з того, що вирішила матері подарунок з нагоди дня народження зробити. Сувенір дуже сподобався родині. Через деякий час чоловік попросив зробити декілька рукотворів для свого товариша. І так почалося – робила сувеніри і для себе при бажанні, і на замовлення. Насправді виробів у мене не так багато, оскільки люди не часто замовляють. Можу наперед зробити декілька заготовок, а коли матиму замовників, все зліплюю в готовий витвір, — наголосила умілиця.

Жінка додала, що найбільш прості вироби з кави не вимагають багатьох інструментів. Усе, що потрібно – це клей-пістолет і заготівля для декорування, на яку будуть приклеюватися зерна.