«Трохи бісеру, квасолі, гороху – і готово», — мешканець Тернопільщини створює незвичайні картини

Опубліковано в Життя краю 30.07.2019

Замість фарб різні види круп та макаронів використовує мешканець Борщева на Тернопільщині Роман Шиманський, щоби створити вишукані картини.

Завдяки незвичайним роботам чоловік зробив власну кухню по-справжньому затишною і красивою. До того ж умільцю не довелося багато витрачатися на матеріали для роботи, адже більшість з них можна було знайти на кухні.

Так, для роботи насамперед мені знадобився бісер, який пішов на вишивку картини. Щоби робота виглядала непересічно, вирішив додати до неї родзинку у вигляді зернових культур – кольорових та звичайних макаронів, квасолі, гороху, кукурудзи, кавових зерен, насіння соняха…  Вибрав такі продукти, бо найлегше працювати з крупою середнього і великого розміру. Для того щоб закріпити ці елементи, можна використовувати будь-який контактний клей - наприклад, «Момент».  Готовий виріб оббризкав лаком, щоби комахи не сідали. Така картина, як на мене, - ідеальна прикраса для кухні. Якщо мати готовий вишитий бісером малюнок, на обклеювання зерновими йде день-півтори. Щодо бісерної роботи, то все залежить, наскільки довго потрібно вишивати картину. Якщо окрім самого полотна, маю наперед заготовлену рамку, задню вставку, то процес виготовлення-вставлення йде набагато швидше, — наголосив умілець.

Чоловік додав, що робота як над вишиванням, так і над клеєнням круп – трішки тривала, адже доводиться скрупульозно одну за одною викладати насінинку до насінинки. Якщо не вдалося одразу помістити на потрібне місце, то можна підправити зубочисткою, патичком. Це займає немало часу, але задоволення, яке отримуєш після закінчення роботи, не зрівняти ні з чим.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.