Всіма барвами літа розмальовує еко-сумки мешканка Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 29.07.2019

Яскраві квіти, трави, дерева неймовірної краси, наче списані з казкового саду, можна побачити на сумках ручної роботи, які своїми руками розмальовує художниці з Кременця на Тернопільщині пані Світлана.

Модні, а найголовніше місткі сумки, яким жінка дарує особливі «літні» барви – це один із способів самовираження умілиці. А для того, щоби майстерно передати красу на тканину, жінці тільки й треба, що мати під рукою баночки з фарбами та пензлики.

 Для того, щоби малювати на сумках, які попередньо для мене шиють кравчині, потрібно мати спеціальні фарби для тканин. Сучасні фарбувальні засоби дозволяють реалізувати найсміливіші фантазії. Мені найкомфортніше малювати на тканині із грубозернистою текстурою, аніж на дрібнозернистій.  На такій поверхні роботи виходять більш вишукані. Після малювання варто покласти виріб – за декілька годин підсохне і можна користуватися. Зі зворотної сторони варто ще пригладититканину праскою, щоби фарба додатково зафіксувалася, а малюнок вирівнявся. Малюнок тримається виробу міцно та не линяє. Так що сумку можна прати навіть при температурі 30-40 градусів, — розповіла умілиця.

Пані Світлана додала, що радить усім відмовитися від поліетиленових пакетів на користь сумок з натуральних матеріалів.

—  Пластик не розкладається, й у багатьох країнах його все ще не переробляють. Важливо звертати увагу на те, скільки сміття залишають по собі люди. Часто вони беруть пакети несвідомо – тому що магазини пропонують їх безкоштовно. Якщо ви заміните пластикові пакети сумками з натуральних матеріалів, то зменшите кількість сміття. А натуральні сумки малюнком не тільки доповнять ваш стиль. Вони компактні, щільні, в них зручно носити важкі продукти, —  наголосила кременчанка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.