Майстриня з Тернопілля оздоблює вироби квітами, які – наче щойно зірвані (фото)

Опубліковано в Життя краю 15.07.2019

Від виробів, які мешканка Теребовлянщини на Тернопільщині Іванна Серетна-Зінько декорує за допомогою техніки декупаж, віє красою, витонченістю й теплом. До того якщо ви не ознайомлені з деку пажем, то здогадатися, як дівчина малює вироби – дуже важко.

Милі дрібнички, оригінальні сувеніри, потрапивши до рук пані Іванни, стають стильною прикрасою приміщення, милуючи око любителів усього нового і самобутнього.

Як розповіла умілиця з Тернопілля, прикрасити малюнками можна будь-які поверхні. Керамічні вази та незвичайні баночки, посуд, підноси і поставки, свічники, шкатулки – це тільки крихітна частина предметів, які можна перетворити в стильні елементи декору. Для створення ексклюзивних сувенірів ручної роботи застосовують декупаж на тканині, шкірі, дереві, кераміці, склі, пластику.

Декупаж – знахідка для втілення в життя найсміливіших фантазій і незвичайних задумів. На просторах нашої країни декупаж – техніка, що з’явилася порівняно недавно. Прикраса предметів, стін за допомогою наклеювання на поверхні вирізаних малюнків відбувалося багато століть назад. Зародження цієї техніки почався з винаходу кольорового паперу в Китаї, яким не дуже багаті верстви населення прикрашали коробочки, вікна, ліхтарики і ширми. Згодом техніку перейняла Європа.  За допомогою декупажу можна реставрувати й старі меблі в будинку. Наприклад, зараз підготовлюю до роботи старі крісла, яким хочу подарувати нове життя. У цій техніці працюю тривали час, адже декупаж нині – затребуваний. Для оздоблення мені найлегше брати серветки, картинки. Лише з картами, сухими квітами важче. Для роботи ще потрібен спеціальний клей для декупажу, аквалак, ґрунтовка, акрилові фарби.  Можна брати і звичайний ПВА, але його потрібно розводити з водою у пропорції один до одного. Якщо декупаж можуть освоїти діти, то дорослим, переконана, буде ще легше працювати, — наголосила дівчина.

Іванна Серетна-Зінько додала, що декупаж на тканині, шкірі, дереві, кераміці, склі, пластику – ідеальний варіант для виготовлення ексклюзивного подарунка ручної роботи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.