Версія для друку

Особливі діти Тернопілля здолали шлях на Говерлу (фото)

Опубліковано в Життя краю 11.07.2019

Тривалий шлях та бездоріжжя не стали перешкодою в піднятті на Говерлу для особливих дівчат з Тернопілля, а також їхніх супутників і супутниць – команди мандрівників-ентузіастів.

Відтак, 12-річна дівчинка з інвалідністю з Тернополя Людмила Матвійчук, сонячна 8-річна Ангеліна з села Цебрів Зборівського району, а також 12-річна Олександрі Колісник з ДЦП із Бахмута на Донеччині 5-7 липня підкорювали найвищу вершину України. Сходження на гору відбулося в рамках проєкту «Мрія на всіх».

Як розповів один із головних учасників сходження, тернопільський активіст Роман Задорожний, група успішно дісталася на вершину гори. І додому також без неприємних пригод дісталася.

—  Як і кожні хороші мандрівники, ми добре підготувалися до вилазки. Перед дорогою оцінили як власний досвід, так і примхи погоди. Бо ж потім на вершині нас «зустрів» холод та вітер. Однак ми були добре технічно забезпечені, тож прохолода нас не здолала. Ми розуміли, які труднощі їх мати чекати в дорозі, та були готовими до цього. Загалом нас було – 18 дорослих, 3 дитини. Окрім цього в дорозі до нас доєдналася наша дизайнерка, фотографи із 6-річним хлопчиком. Молодчинкою наша молодша учасниця Ангелінка, яка частину дороги йшла самостійно. До кінцевого пункту ми вже донесли дівчинку, —  поділився Роман Задорожний.

Незабутні враження від мандрівки на Говерлу отримати не тільки діти, але й дорослі учасники.

—  Всі дії відбувались 5-6-7 липня на горі Говерла та біля її підніжжя, в Ворохті. Ми прожили три надзвичайних дні, я познайомилась з унікальними людьми, знайшла нових друзів, побачила якими бувають люди в екстремальних умовах. Побачила, наскільки відповідальними і добрими бувають чоловіки. Побачила, що таке підтримка, дружба, співчуття і ще багато інших важливих речей. І зрозуміла, що хочу, щоб таких подій та людей було в моєму житті побільше! Дорогі люди! Ви надзвичайні! Фото не передадуть навіть частинки вашого позитиву і емоцій, які там були, але це хоча б щось! Сподіваюся, що це не остання наша зустріч! Залишайтесь такими сонячними як ви Є! поділилася учасниця Оксана Голда.

Фото - Оксана Голда.