Версія для друку

Маленькі та дорослі тернополяни сміялися, гралися разом з поліцейськими та собакою

Опубліковано в Життя краю 04.07.2019

Зарядитися позитивом на увесь день могли пересічні тернополяни, особливо діти, які навідалися на святкування, організуване тернопільськими поліцейськими з нагоди четвертої річниці з дня створення поліції України. Захід відбувся сьогодні, 4 липня біля пам'ятника Іванові Франку.

Гості, які випадково, або ж заздалегідь знаючи про свято, завітали до полісменів, могли цікаво розважитися. Зокрема, погладити поліцейську собаку Аміну, випробовувати себе у ролі велопатрульного, протестували алкоокуляри.

Сьогодні добре відпочила та дізналася чимало про роботу поліцейських. Як на мене, це одна з найбільш важливих, відповідальних і навіть небезпечних професій в світі. Представники цієї професії стежать за порядком на вулицях, патрулюючи територію і затримуючи людей, які порушують закон, виїжджають на місця злочинів. Також могла почитати в інформаційних брошурках, що потрібно знати та вміти, щоби отримати роботу в поліції, — розповіла гостя заходу тернополянка Наталія.

Багато цікавого про службу не тільки людей у поліції, але й собак, розповів власник чотирилапої товаришки Аміни інспектор-кінолог Сергій Антонюк.

У поліцейській службі собaки діляться нa типи: пaтрульно-розшукові, які шукaють безвісти зниклих людей тa злочинців; собaки спеціaльні, які зaймaються пошуком нaркотичних речовин тa вогнепaльної зброї, боєприпaсів. Зa кожним кінологом зaкріпленa собaкa пaтрульно-розшуковa aбо спеціaльнa. Aмінa нaлежить до тих, які шукaють слід зa зaпaхом, — зaзнaчив пaн Сергій.

Фото - з сайту поліції Тернопільської області