Версія для друку

У центрі Тернополя з уст дітей та дорослих лунали основні статті Конституції (фото)

Опубліковано в Життя краю 28.06.2019

Сьогодні, 28 червня тернополяни зібралися на головній площі міста, щоби нагадати містянам основні статті Конституції.

Флешмоб, приурочений Дню Конституції України, відбувся за участь школярів, викладачів, представників влади міста. Одягнуті у святковий одяг та тримаючи в руках патріотичну символіку, учасники заходу по черзі зачитували перед камерою важливі статті Основного закону держави.

Для українців День Конституції – не тільки велике загальнонаціональне свято, але й утвердження вагомої події в нашій історії. Визнано, що наш Основний закон держави є одним із найбільш досконалих, якісних серед інших країн світу. Тільки прикро, що окремі норми законів не до кінця виконуються на практиці з боку представників державних органів. Завдяки флешмобу учасники хочуть вкотре наголосити, що Конституція – найбільш значущий документ у державі, який повинен знати й розуміти кожен, — наголосив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Пан Леонід зазначив, що, маючи таку Конституцію, Україна вже давно повинна була стати успішною демократично-правовою державою.

Не тільки дорослі, але й школярі Тернополя зачитували окремі статті з Основного закону України та демонстрували правову обізнаність.

Серед важливих засад Конституції, які ми обговорюємо з учителями під час уроку, є дотримання прав дітей. Ми дізнаємося, які закони захищають і охороняють дітей у нашій країні. Завдяки цьому розуміємо, які маємо права. Це – на піклування, доброзичливе ставлення до себе, безпечне середовище. Шануквати та відстоювати права дітей, на мою думку важливо, адже в деяких випадках дорослі, користуючись своєю віковою перевагою, хитрістю, силою, можуть завдавати як фізичною, так і психологічної шкоди дитині. Тож ми повинні знати, як постояти за себе, коли перебуваємо в родині, на вулиці, у громадських закладах, — розповіла учениця правового ліцею №2 ТНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів Христина Довгопола.