Випускники інтернатних закладів Тернопільщини матимуть житло

Опубліковано в Життя краю 26.06.2019

На купівлю житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з Тернопільщини, планують виділити кошти.

 На придбання квартир для випускників планують виділити 10 млн гривень, повідомила під час пресконференції заступниця начальника Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Майя Шимашис.

— Завше проблема із наявністю житла стоїть перед молоддю, яка залишає інтернатні заклади. Наразі це питання спільними зусиллями вдалося більш-менш врегулювати. Сподіваємося, що цьогоріч з держбюджету надійде субвенція на придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, а також на придбання житла у власність дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зазначу, що за останніх 10 років минулоріч ми вперше вручали право власності на квартири. На сьогодні на квартирному обліку перебуває 53 дитини, що небагато. Чекаємо 10 млн субвенцій, які буде використано на купівлю житла,повідомила Майя Шимашис.

Нагадаємо, що раніше Тернопільщина отримала з держбюджету понад 6 млн. грн. на забезпечення захисту прав дітей. Дані кошти було спрямовано у 2018 році на купівлю житла. Це – двох трикімнатних квартир у Тернополі під соціальне житло для 6 дітей-сиріт, п’яти квартир у власність для дітей-сиріт, будинок сімейного типу в смт. Підволочиськ, де попередньо буде влаштовано 8 дітей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.