Версія для друку

У центрі Тернополя вояків відпроваджували на Схід України

Опубліковано в Життя краю 24.06.2019

Бійці 6-ї резервної сотні ДУК ПС 24 червня вирушили на передову захищати рідну землю, а провели вояків у щасливу дорогу рідні, націоналісти, духовенство, небайдужі тернополяни.

Урочиста частина проводів відбулася на Театральному майдані міста. Люди побажали захисникам швидше вернутися додому живими і здоровими.

—  Проводжаємо в дорогу хлопців – кращих з кращих! Сьогодні ми тут – на Майдані, а не в турботах буденних. Я гордий, що сьогодні стою з такими людьми. Також гордий з того, що націоналісти зараз стають потужною силою, що хоче змінювати країну, відвойовувати свої території. Вибір за людьми, а наша робота завжди залишиться за нами. Незалежно від того, як до нас ставитимуться, ми ніколи не змінимо свої принципи, — наголосив керівник Тернопільського обласного осередку “Правий Сектор” Назар Сарабун.

Одним із бійців 6-ї резервної сотні ДУК ПС є мешканець Тернополя Віктор Ратушний, який ще від Майдану вболіває за Україну-неньку.

Ще від Революції Гідності з Майдану переймався неприємними подіями, які, на жаль, лягли на сторінки нашої історії. Тепер – моя черга віддати борг Батьківщині. Те, що ми робимо, залишається з ними докінця. Самі вибираємо – захищати, боротися, говорити чи тікати… Серед побратимів у мене – друзі. Вдома чекатиме дружина з дітьми і це спонукатиме мене повернути живим та здоровим до рідного мирного дому, — наголосив доброволець ДУК Віктор Ратушний.

Додамо, що 14 червня бійці 6-ї резервної сотні ДУК ПС також відправилися на схід країни виконувати бойові завдання. Офіційна частина відбулася на головній площі міста з благословенням отця на щасливе повернення.