Вишуканих тварин та квітів з сотні папірців-трикутників складає мешканка Тернопільщини

Опубліковано в Життя краю 24.06.2019

В руках жительки Чорткова на Тернопільщині Христини Федорчук паперові трикутники, створені за допомогою техніки «модульне орігамі», швидко перетворюються на милі звірята чи пишні квіти.

Техніка орігамі – не тільки красиво, але й корисно, цікаво та пізнавально, вважає чортківчанка. Цікаві конструкції цього виду творчості не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Воно розвиває мислення та уяву, підвищується концентрація уваги.

За словами Христини Федорчук, для того, щоби почати створювати з паперу маленькі шедеври, досить мати звичайний А4, а також вільний час і терпіння.

Колись роздивлялася цікаві фігурки з орігамі, які виглядали вишукано та складно. Спробувала собі зробити подібні з паперу і зрозуміла, що навчитися працювати у цій техніці – неважко. Після того, як декілька фігурок склала, заходилася ще створювати. І так робота пішла швидше. Після цього почала поступово робити більше й більше фігур. Стимулу займатися цим додало й те, що виклала роботи на продаж, а люди цікавилися, телефонували й замовляли. У роботі не використовую клей, лише можу підклеїти декоративні елементи – носики, очка. Це робота не складна, однак тривала, адже для створення об'ємної фігури іноді потрібно декілька сотень модулів – особливим чином складених деталей. Найчастіше створюю тваринки та квіти. Взагалі, за допомогою орігамі можна створювати будь-які фігурки, лиш би було бажання, — наголосила пані Христина.

Додамо, що майстри орігамі радять, що паперові скульптури потрібно створювати лише в хорошому настрої, адже орігамі зберігають частинку душі людини, яка їх зробила, та передають цю енергетику адресату.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.