Мешканців Тернопільщини запрошують стати наставниками дітей з інтернатів

Опубліковано в Життя краю 21.06.2019

Підтримувати дитину з інтернату, розвивати в неї навички самостійного життя, ділитися власним досвідом і мати дружні стосунки можуть бажаючі жителі Тернопільщини.

Така допомога можлива завдяки програмі, що передбачає наставництво – добровільну діяльність з надання дитині індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань соціальної адаптації дітей, отримала висновок про те, що вона може провадити наставництво, та уклала договір.

Як розповіла заступниця начальника Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Майя Шимашис, стати наставником означає стати турботливим дорослим, другом, готовим присвятити дитині з інтернату свій час, знання і досвід.

—  Форма допомоги «наставництво» стосується не тільки випускників, але й усіх вихованців інтернатів. Дорослий може зголоситися бути другом, наставником для дитини, яка виховується у закладі. Для цього потрібно пройти навчання, зібрати необхідний пакет документів, що не складно. Особа-наставник може допомагати вихованцю та проводити з ним дозвілля: спілкуватися, забирати на вихідні дні до себе додому, проводити профорієнтаційну роботу, —  розповіла пані Майя.

Додамо, що за людиною, яка бажає стати наставником, закріплюється одна дитина-сирота, до якої, щонайменше чотири рази в місяць, слід приїздити в інтернат, проводити з нею час, гратися, спілкуватися, вчити елементарним навичкам життя. Наприклад, приготувати разом їжу, розповісти про економію коштів, поговорити про майбутню професію, допомогти в особистих проблемах чи конфліктах.

Фото - з мережі Інтернет

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.