Неймовірна архітектура давніх міст зображена на листівках тернополянина

Опубліковано в Життя краю 21.06.2019

Тернопіль та інші відомі міста України й навіть зарубіжжя 50-60-х років ХХ століття можна побачити на листівках, які зберігає удома тернополянин Ігор Давидович.

Як розповідає чоловік, картки, яких у нього понад десять, не збирав спеціально для колекції. Вони дісталися пану Ігорю у спадок від батьків, адже у часи СРСР ці листівки були популярними.

Маю як кольорові, так і чорно-білі листівки, які зі зворотної сторони не підписані та мають поштовий штамп. Серед маленької колекції є по декілька примірників карток зі зображенням будівель Тернополя. Це – Залізничний вокзал, Тернопільський академічний драмтеатр Шевченка, Театральна площа, Тернопільська ЗОШ №4 та №3, набережна Тернопільського ставу, пам’ятник Кобзарю та інші. Також на картках можна розгледіти світлини Чернівців, Києва, с. Ясиня на Закарпатті та міста Брест у Білорусії. Хоч як би шукав, подібних листівок ви вже не знайдете у продажі,повідомив тернополянин.

Чоловік зазначив, що зберігати на пам'ять можна все, що завгодно! Що потрапить під руку, що здасться цікавим або просто красивим, що можна розділити і обміняти з друзями. Сьогодні у вас в руках пересічна річ, а через десяток років, диви, вже цінне надбання.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.