В руках тернополянки корабель отримав друге життя

Опубліковано в Життя краю 20.06.2019

Досить було талановитій тернополянці Надії П’єх трохи почаклувати над старим та непотрібним декоративним корабликом, як морське судно широко розправило вітрила, готове підкорювати моря.

Якось знайомий приніс до дому дівчини старенький міні-кораблик, який через непридатний стан хотіли викинути. А лежало вітрильне судно в одній із шкіл міста. Декорація справді була понівечена, однак пані Надія не поспішила відправляти вітрильник до сміттєвого бака. Умілиця вирішила відновити корабель, хоча й розуміла, що на це їй знадобиться багато часу й терпіння.

Тернополянка шукала на різних Інтернет-сайтах інформацію, як реставрувати подібні предмети інтер’єру. Зібравши матеріал, дівчина сумлінно приступила до роботи. Ціле літо витратила "рятувальниця" кораблів на працю над виробом.

Мій чоловік та я – художники, творчі люди, тяжіємо роботи, що пов’язана з перевтіленням чогось у красиву річ. Тому і повірила в те, що не час кораблю піти на спочинок. Йому можна дати нове життя і знову пустити у планвання. Робота над відновленням виробу була тривалою. Довелося повністю замінювати паруса – шукати тканину для цього, шити деталі. Також залатувала пробоїни, купувала спеціальні деревяні намистинки, які прикріплювала до певних місць корабля. Де потрібно було щось просвердлити, підкрутити, допомагав чоловік, — розповіла талановита тернополянка.

Дівчина зазначила, що не шкодує за витраченим на реставрацію часом. Відшліфований корпус, білосніжні вітрила, натягнуті троси – від старості та зношеності корабля не залишилося і сліду!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.