Від 1 грн до 100 грн: чому тернополяни сплачують різну суму водоканалу?

Опубліковано в Життя краю 17.06.2019

Новий закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про житлово-комунальні послуги вступив у дію з 1 травня.

Ним запроваджено введення абонплати за опалення, водопостачання, газ і електрику, при цьому не залежно від того чи користувалися ви послугами чи були у від’їзді.

Тернополян цікавить, чому у різних будинках ціна на абонплату різна. Пояснив начальник відділу розрахунків КП «Тернопільводоканал» населення Руслан Бурмас.

- Абонентська плата за обслуговування лічильників за законом призначається індивідуально по кожному будинку. Сума залежить від кількості людей, що у ньому проживають. При цьому враховуються не тільки фізичні особи, а й юридичні: магазини, перукарні, аптеки і так далі. Чим менша кількість споживачів, тим більші витрати. Тому суми – різні: від 1 гривень до 100 гривень.

 

Фото - з відкритих джерел

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.