Райлікарню на Тернопільщині чекають масштабні зміни

Опубліковано в Життя краю 04.06.2019

Жителі Козівського району зможуть отримувати більш якісне медичне обладнання.

Так, Козівська центральна районної комунальної лікарні незабаром на заміну старому флюорографуотримає  новий сучасний цифровий рентгенодіагностичний комплекс. Це стало можливим завдяки перемозі у Програмі безпеки людини «Кусаноне», яку фінансує уряд Японії.

Козівська лікарня отримає ґрант у 76 тисяч доларів на придбання цифрового рентгенодіагностичного комплексу.

- Старий флюорограф, який функціонує в лікарні вже понад півсторіччя, давно вичерпав свій ресурс і створює додаткові незручності як для лікарів, так і для пацієнтів. Насамперед це стосується якості зображення, яка не завжди дозволяє правильно оцінити виявлені зміни, та тривалості отримання результатів. З введенням до ладу цифрового рентгенодіагностичного комплексу ці проблеми будуть розв’язані: отримати висновок лікаря можна буде одразу», - розповідає Богдан Маркевич,головний лікар Козівської центральної районної комунальної лікарні.

Додамо, що цьогоріч до організаторів конкурсу надійшло понад 500 заявок, з-поміж яких було обрано 12 проектів, які отримали ґрантову фінансову допомогу. Мешканці Козівського району зможуть скористатися новою послугою приблизно через два-три місяці, коли буде проведено тендер на закупівлю та оформлено всі дозвільні документи.

 

 фото - з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.