У Тернополі за півгодини зібрали необхідну суму для купівлі медичного обладнання дітям-інвалідам (фото)

Опубліковано в Життя краю 23.05.2019

Всього за півгодини організаторам Благодійного марафону «Біг заради життя» вдалося зібрати понад 12 тисяч гривень на купівлю медичного обладнання для діток-інвалідів. До участі акції долучилися майже 400 учасників.

Подібний захід Ната Бенч і Вікторія Фаріон організовують вже втретє.Цьогоріч збирали кошти для Тернопільського реабілітаційного центру. Потрібні були 50 тисяч гривень на купівлю апарату імпульсної низькочастотної магнітотерапії

- Були учасники, які бігли марафон, а були, які жертвували кошти у скриньку. Тому ми вдячні всім і кожному. Ми дуже надіялися і сподівалися, що нам вдасться зібрати необхідну суму, хоча в нас було не так багато часу, всього три тижні на підготовку, але дуже багато людей відгукнулося. І справді основну частину коштів нам вдалось зібрати ще до марафону. Але тішить, що тернополяни прийшли на Майдан і долучилися. За півгодини ми зібрали більше 12 тисяч гривень, і це дуже круто. Просто в такі моменти усвідомлюєш, що Тернопіль місто хороших людей, - розповідає Ната Бенч.

На захід прийшли і дітки-вихованці реабілітаційного центру.

- Ми дуже раді, що цей благодійний марафон відбувається саме для наших діток, наших вихованців. В нас зараз проходить навчання і реабілітацію 148 дітей з неврологічними і ортопедичними захворюваннями. Тому для них фізична реабілітація вкрай необхідна, і апарат імпульсної  магнітотерапії  - це самий той апарат, який має найменше протипоказань, і ми зможемо найбільш широко використовувати його у курсах реабілітації. Тому він нам дуже потрібен і ми дуже з цього раді, - каже Ірина Король, директор Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру.

Загалом під час марафону зібрали .  12 405 грн і 10 євро, а разом організаторам вдалося зібрати понад 57 тис. гривень, тому апарат найближчим часом буде придбаною.

Окрім того, організатори запевнили, що що наступного року буде проведено четвертий Благодійний марафон.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.