У центрі Тернополя показували «магію» (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 20.05.2019

Дим без вогню, зубну пасту для слона, штучну кров,вогонь, що не пече, та ще багато інших цікавих експериментів демонтували тернополянам на сьомих Наукових пікніках.

Гості заходу, зокрема, побачили справжню «магію»: кольорові фонтани, математичні рухи, «живі» вулкани, вчилися самим робити мультики, програмували власні танці і потрапляли у доповнену реальність. Загалом на пікніки зареєструвалося 450 учасників та48 команд із Тернополя та області.

- В нас найбільша команда, яка тут представлена. Це - 30 осіб і 5локацій, - розповідає старший викладач кафедри комп’ютерних наук ТНТУ Леся Дмитруца.

Цьогоріч захід відбувався під загальною темою «Рух».

- Ми стикнулися з тим, що є повторюваність експериментів, тому вирішили, що можемо робити тематичні експерименти. Цьогоріч обрали тему «Рух». Це - дуже широке явище, його можна розкривати з точки зору фізики, біології, хімії, психології, економіки, фізіології теж, - розповідає координатор проекту Христина Білінська.

В рамках заходу дітки та дорослі також могли пройти психологічні тести, а також дізнатися більше про правильне харчування.

- Здорове харчування - це Всеукраїнський соціальний проект, який проводить інтерактивні заходи для дітей в школах, дитячих садочках, ну і для дорослої аудиторії так само. У розважальній формі діти дізнаються про правила здорової тарілки, що потрібно їсти, щоб залишатися здоровим, - розповіла Алла Рожко, регіональний координатор проекту  в Тернополі.

Відзначимо, що Наукові пікніки у Тернополі вже п’ять років підтримує Міністерство молоді та спорту України.

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.