У Тернополі з'явиться креативна паркова скульптура

Опубліковано в Життя краю 17.05.2019

Можливо, вже цього року у Тернополі стане на одну туристичну "родзинку" більше. Йдеться про скульптуру Майстру Йоді - вигаданому персонажу із кіносаги "Зоряні війни".

Автори ідеї самі ж фінансують свій проект, а також оголосили збір коштів для усіх, хто хоче долучитися до їхньої креативної ідеї. Коли вдасться зібрати усію необхідну суму, а це орієнтовно 8 тисяч доларів, тоді відразу ж виготовлять та встановлять нову паркову скульптуру у місті. Окрім того, 10% від зібраної суми пожертвують Тернопільському реабілітаційному центру.

Один із ініціаторів Сергій Кутузов каже, що ідея виникла минулого року, коли був оголошений конкурс на проект пам'ятника вчителю у Тернополі.

- Я подав петицію на сайті міської ради про розміщення скульптури Йоди через геніальну ідею встановлення пам'ятника вчителеві в Тернополі. Ми  з колегами посміялися над нею і не могли зрозуміти для чого це? Бо все виглядало просто так, що мільйон гривень витратять на те, що нікому не буде потрібне. Ми подумали, що зробимо, як мінімум, дешевше, а також облаштуємо місце для гарного проведення часу. До того ж незвична та креативна скульптура буде значно цікавішою за черговий стандартний пам'ятник, - розповів Сергій Кутузов.

Він також зазначає, що зараз є чимало як прихильників, так і противників розміщення у Тернополі фігури Майстра Йоди.   

- На жаль, для нашого суспільства набагато прийнятніші і зрозуміліші, наприклад, пам'ятники Тарасу Шевченку, Лесі Українки,  ніж щось оригінальне і нестандартне. Але не потрібно сприймати скульптуру Йоді буквально.  Це не  буде місце поклоніння, це не релігійний образ, це просто паркова скульптура, яких у нашому місті є безліч.  І ставити запитання, що зробив Йода для Тернополя - це просто смішно. І хоча суспільство виявилося не готове до нашої ідеї, це не означає, що не варто її втілити у життія, - коментує Сергій Кутузов.

Відзначимо, що сама скульптура буде бронзовою, висотою 1, 10 см. Окрім самої фігури Йоди, будуть ще інші деталі, про які автори поки не говорять, щоб тримати інтригу. Але запевняють, що скульптура буде гарно вписуватись у навколишній ландшафт міста та приверне увагу туристів.

 

Фото - із відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.