На один із парків Тернополя чекає масштабна реконструкція (фото)

Опубліковано в Життя краю 16.05.2019

Більше п’яти років триває обговорення реконструкції Старого парку в Тернополі. Нещодавно можливий проект його реконструкції представили тернополянам.

Роботи відбуватимуться на площі 7 га і триватимуть у 3 етапи.Про це розповів один із авторів проекту, архітектор Ярослав Брінь.

- У першу чергу, ми хочемо зайнятися вхідною зоною, тобто облаштувати зони відпочинку для дорослих та дітей. Друга черга робіт – це реконструкція алеї, а третя - Пагорб слави.Зараз є багато пропозицій, що робити із курганом. Наразі ми розробили концепцію із фонтанами, але обговорення ще йде. Щодо скульптурної групи «Мати», то вона залишиться, - розповідає Ярослав Брінь.

Проектом також передбачається облаштування дитячого майданчика з інклюзивними елементами, створення тротуару з велосипедною доріжкою та відпочинковою зоною біля церкви, а також є ідея облаштувати меморіальні зони, присвячені пам’яті загиблих у Другій Світовій війні, а також звитязі українських Героїв та Героїв АТО.

Як кажуть творці проекту, основним завданням, яке вони поставили перед собою, це - позбавитися радянського ідеологічного стилю у парку. На даний момент розроблена проектно-кошторисна документація на першу чергу робіт. Проте, коли розпочнеться реконструкція, наразі невідомо.

Зазначимо, що Старий парк – найстаріший парк міста. Він був засаджений в кінці XIX століття.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.