Організатори назвали суму, у яку обійшовся фестиваль «Ї»-2019 у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 14.05.2019

Сьомий Мистецький фестиваль "Ї" у Тернополі - вже історія. Позаду - драйвові музичні перформанси, незвичні літературні тандеми, цікаві поетичні читання, захоплюючі презентації книг, лекторії, оригінальні виставки, мистецькі дискусії, книжкові ярмарки та безліч незабутніх емоцій у спільноті поціновувачів мистецтва.

Як зізнаються творці фестивалю, провести такий захід – не так вже й просто як із організаційної точки зору, так і з фінансової сторони. Зокрема, як розповів один із організаторів Юрій Матевощук, підготовку до цьогорічного фестивалю розпочали ще у вересні 2018 року: шукали нові обличчя, молоді таланти, домовлялися про ексклюзивні презентації із відомими українськими особистостями, шукали спонсорів та партнерів.

- Чи дорого організувати фестиваль? Якщо говорити загалом по усім витратах, то вартість становить близько півмільйона гривень. Для Тернополя це – достатньо велика сума, - розповідає Юрій Матевощук.

Він також зазначає, що він та його однодумці ніколи не мали на меті проводити фестиваль, щоб заробити на цьому гроші.

- Ми не розглядаємо «Ї» як бізнес проект. Навіть продаж квитків становить лише орієнтовно четверту-п’ятучастину бюджету фестивалю. Я просто завжди хотів зробити щось подібне на фестиваль «Ї» у нашому місті. І мені приємно, що тепер всі знають, що у Тернополі проходить такий мистецький фестиваль. Так, у більшості він є літературним, проте схожі проекти у інших містах «загинули», змінилися, можна сказати, не витримали. Бо насправді такі фестивалі досить важко робити, адже це не бізнес. А наш фестиваль вижив, і це дуже тішить, - ділиться із «Сорокою» Юрій Матевощук.

Він також дякує усім партнерам, які долучилися до проведення фестивалю, а також владі, яка підтримує «Ї».

 - Невисока вартість квитка (250 грн. – авт.)обумовлена тим, що ми співпрацюємо із обласною та міською радою, облдержадміністрацією. Якби цієї підтримки і співпраці не було, то орієнтовно ціна квитка складала б 500-600 грн., як і в інших містах. Хочу також подякувати партнерам , які нам допомагали у проведенні цього фестивалю. Кожного року, скажу чесно, нам дуже важко починати співпрацю, шукати ресурси. Дякуємо спеціальним партнерам, медіапартнерам, людям, які долучилися фінансово чи допомогли із локацією, контактами. Це надзвичайно для нас важливо і це не може не тішити, - каже Юрій Матевощук.

Фото - із відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.