Відома поетеса представила у Тернополі музично-поетичне дійство (відео)

Опубліковано в Життя краю 10.05.2019

Цьогорічний фестиваль "Ї" порадував глядачів поетично-музичним дійством "Час на нас не чекатиме" від Ірини Мороз. Вона презентувала свою поезію під акомпанемент чернівецького музиканта Льоші Маркеса, фронтмена гурту «Monopolia».

Не зважаючи на те, що дівчина довгий час живе за кордоном, проте не забуває своєї малої Батьківщини - Тернопільщину.

- Я безмежно щаслива, що я тут, в Україні, і в Тернополі, зокрема. Двічі приємніше знаходитися у Тернополі, адже це - моя Батьківщина. Мене часто називають чернівецькою поетесою, адже вірші я почала писати саме у Чернівцях. Але ні для кого не секрет, що родом я із Тернопільщини. І Тернопіль - це саме той обласний центр, куди я ще школяркою їздила на обласні олімпіади, конкурси, фестивалі. І хто б міг подумати, що через багато-багато років я сюди знову повернуся і вже як поетеса стоятиму на сцені драмтеатру. Зрештою, я вперше на цій сцені, - розповіла Ірина Мороз.

Під час заходу дівчина читала вірні, які увійшли до вже виданих раніше поетичних книг, а також і "свіжі" рядки, які увійдуть до нової книги, яка зовсім скоро побачить світ. Зокрема, Ірина Мороз вперше представила на суд читача поезію "Перш, ніж відкритись тобі до останку…".

Окрім того, на завершення заходу поетеса разом із музикантом вперше заспівала свій вірш.

Відзначимо, що захід пройшов у душевній та ліричній атмосфері.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.