Кому з жителів Тернопільщини субсидію перепризначать автоматично, а кому ні?

Опубліковано в Життя краю 06.05.2019

З лютого поточного року громадянам почали виплачувати субсидії у готівковій формі. В середньому це – 119 млн грн у місяць та 105 тис. домогосподарств.

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський.

Виплата готівкової субсидії за квітень 2019 року розпочнеться у травні. Оскільки опалювальний сезон завершився у половині квітня, то субсидію у готівковій формі отримають 92 тис домогосподарств на загальну суму 81 млн грн, пояснили в ОДА.

–  Виплата готівки не призвела до збільшення заборгованості. За інформацією надавачів послуг, заборгованість за оплату природнього газу, електроенергії зменшилася. Нам вдалось донести до людей, що субсидію, яка надається державою, потрібно використовувати для оплати житлово-комунальних послуг. І це тішить, бо люди, які зекономили готівкову субсидію, мають право використати її у власних цілях, – наголосив Вадим Боярський.

Окрім цього, директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації розповів про перепризначення субсидії на літній неопалювальний період 2019 року.

– Субсидія буде перепризначена автоматично без звернення громадян, окрім деяких категорій людей, яким необхідно звернутися з заявою, декларацією та іншими необхідними документами, залежно від складу сім’ї. Треба звернутись за перепризначенням субсидій орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, тим сім’ям, в яких субсидію перепризначено не для всіх членів сім’ї. Також потрібно звернутись у випадку, коли у працездатних громадян відсутні доходи, або доходи менше мінімальної заробітної плати, а також тим сім’ям, в яких відбулися зміни в складі сім’ї. Хочу нагадати що субсидія розраховуватиметься на підставі доходів 3-4 кварталу 2018 року. Субсидія не призначається, якщо є заборгованість у сплаті за житлово-комунальні послуги за період більше місяця, якщо її розмір перевищує 340 гривень. Вона має бути погашена до перепризначення, або має бути реструктуризована з надавачем послуг, пояснив Боярський.  

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.