У центрі Тернополя влаштували яскраве свято книги (фото)

Опубліковано в Життя краю 24.04.2019

Різноманітні майстер-класи та цікаві вікторини організував для діток колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей на Театральному майдані. Акцію присвятили Всесвітньому дню книги, який у всьому світі відзначають 23 квітня.

– Ми популяризуємо художню літературу і хочемо показати, що наша бібліотека – сучасна і має літературу як для найменших діток, віком від 1 року, так і для підлітків та студентів. Основний меседж акції: "Діти, які читають, згодом стають дорослими, які думають". Ми розуміємо, що тільки розумні діти побудують нам красиву незалежну державу, – каже Тетяна Хованець, завідувач науково-методичного відділу Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

Дітки, які долучилися до акції, охоче змагалися у вікторинах, а найменші тернополяни  брали участь у майстер-класах для розвитку дрібної моторики рук. Це, зокрема, малювання пальчиками та заняття із кінетичним піском. Проте найбільш популярним у рамках заходу був кіт-книгофотолюб, до якого вилаштовувалась черга для селфі. Окрім того, усі присутні діти у цей день мали змогу безкоштовно записатися у бібліотеку.

– Схожого плану акції ми проводимо і до Дня захисту дітей, і в рамках Тижня читання. Сьогодні нам пощастило із чудовою погодою. Ми дуже щасливі від того, що стільки діток з батьками долучаються до заходу. Душа радіє, що діти цікавляться не тільки інтерактивами, але й книгами, – зазначає Тетяна Хованець.

Тернополянка Наталя, яка прийшла на акцію із донькою, каже, що потрібно проводити такі свята частіше.

– Дуже добре, що організовують такі акції. Подивіться, як діти радіють! Це для них - щастя. Такі заходи розбавляють наші сірі будні, – каже жінка.

Додамо, що Міжнародний день книги започаткували у 1995 році на конференції ЮНЕСКО у Франції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.