У Тернополі відкрилась виставка картин зі сміття

Опубліковано в Життя краю 22.02.2019

У Тернопільській галереї Бункермуз свої унікальні картини із пластику та поліетилену представив тернополянам молодий художник Андрій Пілат. Молодий художник свою експозицію назвав «Виставка номер три».

Для створення своїх шедеврів він обрав саме цей матеріал, оскільки пластик має широку кольорову гаму, що є дуже важливим у творенні робіт. Його Андрій Пілат збирає на сміттєзвалищах або вулицях.

- Уже два роки я збираю пластикові відходи на сміттєзвалищах і вулицях. Це доступна сировина. Проте, ця доступність у жодному разі не дешевить матеріал. Адже тут є інша валюта – час. На пошуки матеріалів для однієї роботи потрібно від тижня до двох місяців, - розповідає Андрій.

Своїми роботами художник не тільки хоче здивувати, а й привернути увагу людей до поміркованого споживання пластику.

- Поки ми будемо споживати пластикові вироби, доти їх будуть виготовляти. Це - замкнуте коло, - говорить Андрій Пілат.

Довідково: Художник народився 27 травня 1993 року в Чернівцях. Навчався на факультеті виробництва харчової продукції державного комерційного технікуму. Значний час провів у чернівецькій хіп-хоп ком'юніті Underfloor, де познайомився з графіті та брейк-дансом. Звідти й любов до творчості. У 2016 почав збирати пластик, з якого створює візуальні образи.

Фото: з відкритих джерел.

Ольга Млинко

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.