Тернополяни можуть дізнатися, чи зможе їхній імунітет протистояти небезпечному вірусу

Опубліковано в Життя краю 17.02.2019

Аби бути більш впевненим у своєму захисті від кору, мешканці Тернопілля можуть здати аналізи, тим самим перевірити стійкість організму до вірусу.

Оскільки Тернопільщина перебуває в зоні ризику через низький рівень імунізації проти кору, мешканцям краю не завадити здати аналіз титрів імуноглобулінів.

—  Дізнатися, наскільки ваш імунітет є захищеним від кору, можна завдяки дослідженню титрів імуноглобулінів класу G (IgG). До цього класу відносяться основні антитіла, що забезпечують тривалий гуморальний імунітет до інфекцій. Ці імуноглобуліни буде виробляти ваш організм після проведення щеплення. Вони вказують на рівень вашого індивідуального імунітету. У Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ такий аналіз коштує 47 гривень. Думаю, не коректно називати, яка ціна на аналіз у приватних лабораторіях, повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

Додамо, що мешканців Тернопільщини і далі атакує кір. Саме ця хвороба лідирує серед всіх інфекційних захворювань.

Як повідомляє «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», в понеділок, 11 лютого медики зареєструвати 44 випадки захворювання на кір. На наступний день, у вівторок кількість хворих зменшилася – 14 хворих, проте у середу зафіксовано найбільше – 48 випадків, а у четвер – 22 випадки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.