Версія для друку

Батьки на Тернопільщині, які планують вагітність, — вакцинуйтесь

Опубліковано в Життя краю 10.02.2019

Крім необхідних медичних обстежень, які дозволяють оцінити здоров'я жінки і чоловіка, які планують появу дитини, майбутній мамі слід також потурбуватися про щеплення.

Деякі хвороби завдають непоправної шкоди здоров'ю плоду, проте їхній появі можна запобігти за допомогою вчасно зробленого щеплення, пояснила під час прес-конференції завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ольга Дивоняк

Минулого року у нашому відділені було проліковано 405 дітей. Серед них – 4 новонароджених, тобто яким до місяця. Найменшій дитині було лише три дні. Це спонукає мене заохотити всіх жінок, які планують мати дитину, перевірити свій імунний статус. Перед плануванням вагітності варто щепитися від кору, тому що в нас за останній час збільшилася кількість жінок, які в останні місяці вагітності та в період пологів хворіють на кір. Діти, які народяться від такої матері, однозначно захворіють. Бо мати, яка нездужає в період пологів, ще не встигає передати дитині трансплацентарні імуноглобуліни кору і захистити малечу від захворювання принаймні до 6 місяців, — повідомила пані Ольга.

Спікерка зазначила, що маленькі діти можуть мати як легку форму кору, так і тяжку. А вакцина захистить маму та дитину не тільки від кору, але й краснухи, паротиту.