Версія для друку

Які пожежі найбільше сколихнули Тернопільщину у 2018 році?

Опубліковано в Життя краю 05.02.2019

Протягом 2018 року в населених пунктах та на об’єктах господарювання Тернопільщини  зафіксовано понад тисячу пожеж, серед яких були й найрезонансніші.

Як розповів начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, значні рятувальні ресурси було підключено під час гасіння вогню на спиртобазі та в архіві.

—  Так, 14 лютого у Тернополі по вулиці Клінічна загорілося приміщення архіву Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні. Загасити пожежу було складно через сильне задимлення. Тоді порятунку потребували діти та дорослі. Після виклику, не гаючи часу, на подію було направлено 7 одиниць спецтехніки та виїхало 32 рятувальники. Під час пожежі люди через дим також могли отримати отруєння. Саме тому під час трапунку наші працівники проводили й евакуацію присутніх у будівлі осіб – 60 дорослих та 31 дитину вивели на вулицю.

Масштабною була пожежа 23 червня на спиртовій базі Зарубинецького спиртзаводу, що розташована в Збаражі. Загорання сталося в одноповерховій будівлі, де знаходилося 480 т біоетанолу. Була небезпека перекидання полум'я на сусідні будівлі та житловий сектор, тому з прилеглих будинків евакуювали понад 400 місцевих жителів. Загалом пожежа охопила більше  1200 м. кв. Підрозділи ДСНС не допустили травмування та загибелі людей. Загалом вдалося врятувати від вогню адмінкорпус, 6 житлових будинків, 2 господарські будівлі та склад з меблями, — розповів начальник.