Версія для друку

Підрозділи ДСНС Тернопілля допомагають на воді і на суші

Опубліковано в Життя краю 04.02.2019

Управління ДСНС Тернопільщини включає в себе додаткові підрозділи, рятувальники з яких прийдуть на допомогу мешканцям краю як на суші, так і на водоймі.

Як повідомив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, члени підрозділів проходили спеціальну підготовку.

—  У нас створено та успішно функціонує пошуково-рятувальне відділення, яке контролює, супроводжує туристичні групи. Також працівники відділу виконують специфічні  пошуково-рятувальні роботи на туристичний об’єктах, лісосмугах. Вони здійснюють і підняття потерпілих з глибин. Так, у липні минулого року було проведено оперативну евакуацію тіла загиблої людини із дна колодязя глибиною 57 метрів в селі Кордишів Шумського району. У 2018-му в пошуково-рятувальному відділенні пройшли реєстрацію та інструктаж з дотримання заходів безпеки 668 осіб у складі 62-х туристичних груп. Управління ДСНС постійно проводило моніторинг переміщення груп, тож ми мали можливість координувати їхнє пересування та в разі чого прийти на допомогу, —  наголосив Віктор Маслей.

Очільник ДСНС зазначив, що особливої уваги заслуговує й відділення водолазно-рятувальних робіт, яке створили 2013 році. Сьогодні підрозділ надає допомогу на водоймах Тернопілля. Зокрема, у 2018 році рятувальники були залучені до шести випадків, пов’язаних із пошуком, підняттям загиблих на воді людей чи транспортних засобів.