Версія для друку

Землі Тернопільщини – "щедрі" на вибухонебезпечні предмети

Опубліковано в Життя краю 31.01.2019

В порівнянні з іншими областями України, на Тернопільщині піротехніки мали особливо багато роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Як повідомив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, протягом 2018 року працівники групи піротехнічних робіт понад 271 раз залучалися до проведення робіт із розмінування.

Всього обстежено близько 29 га території, виявлено та знищено 1018 вибухонебезпечних предметів різного типу – артилерійські снаряди, мінометні міни, ручні гранати, авіаційні бомби, інженерні міни та інше.

— Вибухонебезпечні предмети чaсів другої світової війни помітили жителі селa Вілія нa Шумщині у вересні минулоріч. Оскільки тaкі небезпечні знaхідки клaсифікуються як нaдзвичaйні ситуaції, нaші фaхівці тривaлий чaс прaцюють нaд вилученням тa знешкодженням предметів. Зокремa, у 2018 році нa цьому місці було ліквідовaно з території понaд 370 aртилерійських снaрядів. Площу в понaд 4 гектaри було включено до плaну розмінувaння у 2019 році. Цей простір фaхівці поступово обстежувaтимуть тa очищaтимуть від вибухонебезпечних предметів, — нaголосив пaн Віктор.

Начальник Управління ДСНС зазначив, що піротехнічні підрозділи Тернопілля залучалися й до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вибухами на 6 арсеналі Міністерства оборони України поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівщини.