Версія для друку

На Тернопільщині 2018-й був удвічі "багатшим" на надзвичайні ситуації

Опубліковано в Життя краю 30.01.2019

Інфекційні захворювання, пожежі, вибухонебезпечні предмети та деякі інші види надзвичайних ситуацій природнього і техногенного минулого року мали місце на Тернопіллі.

Як повідомив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, в порівнянні з 2017 роком, у наступному кількість надзвичайних ситуацій збільшилася майже удвічі.

Зокрема, варто зупинитися на зареєстрованих випадках захворюваності на африканську чуму свиней. Зокрема, трапунки були у Бучацькому, Шумському, Зборівському районах. Події такого характеру класифікуються як надзвичайні ситуації, пов’язані з інфекційними захворюваннями. Також тричі виникали ситуації через масове отруєння людей – у Збаражі в дитсадку, в Борщеві у закладі громадського харчування, в одному із сіл на Кременеччині в ЗОШ І-ІІ ступенів. У селі Панівці на Борщівщині мало місце падіння та загоряння літального апарату. Рятувальники, які погасили пожежу не місці аварії, на уламках також виявили тіло пілота, — розповів Віктор Маслей.

Очільник ДСНС повідомив, що над вирішенням окремих надзвичайних ситуацій на Тернопільщині рятувальники працюють і досі. Зокрема, це виявлення та ліквідація вибухонебезпечних предметів на окремих територіях краю.