Святкова феєрія: у тернопільському музеї відбулись Йорданські гостини (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.01.2019

Йорданські гостини зібрали у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї вчора, 20 січня, сотні тернополян.

Вертепні дійства, колядки та щедрівки, екскурсії, тематичні виставки, майстер-класи – на таких заходах мали змогу побувати відвідувачі музею.

Як розповідають організатори, гостини у музеї вже стали традиційним святом, яке відбувається кілька років поспіль. Так, минулоріч чимало тернополян відвідали містерію різдвяного свята «Луна музеєм коляда».

– Оскільки такий святковий захід ми проводимо вже не вперше, то цьогоріч вже напрацювали чіткий сценарій із чотирма локаціями. Перша з них – у фойє краєзнавчого музею. Тут відбуваються різноманітні тематичні екскурсії про Святвечір, різдвяні виставки та майстер-класи. Наприклад, майстриня Олена Дудар показує дітям, як можна прикрасити ялинку не лише звичними іграшками, які можна придбати на ринку, але й зробленими власноруч. Це – різдвяні витинанки, ангелики, віночки, пташки. Окрім цього, ми запросили Надію Голубишин, яка вчить виготовляти ляльки-мотнаки. Вони є не просто забавлянкою, але й своєрідним оберегом. Друга локація – у відділі природи. Там розповідають про воду та проводять різні експерименти. Третя – відділ стародавньої історії, де відбувається екскурс в історію шопок. Четверта локація – відділ новітньої історії, де розповідають про особливості святкування Водохреща не лише на Тернопільщині, але й в інших країнах світу, – розповіла завідувач відділу науково-просвітницької роботи краєзнавчого музею Наталя Українець.   

До слова, минулого року музей відсвяткував 105-річчя з дня свого заснування.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.