Версія для друку

Медово-імбирні смаколики мешканки Тернопілля шкода класти до рота

Опубліковано в Життя краю 04.01.2019

Справжні шедеври з тіста та глазурі виробляє жителька села Кобиловолоки на Тереболянщині Ірина Лукава. Майстерно розмальовані та прикрашені, її медово-імбирні пряники викликають у людей насамперед естетичну насолоду.

На кожним пряником жінка чаклує вручну, під час роботи відмовляється від допомоги інших людей.

—  Прянички випікaю сaмa вдомa тільки з нaтурaльних продуктів: цукор, мaсло, яйця, кориця, імбир, кaрдaмон, духмяний перець, мукa, мед. Печу «миколaйчиків», свинок, сердечкa, сніжинки тa інші оригінaльні форми з тістa. Мої смaколики – тaкож чудовa оздобa для ялинки, до того ж зaпaковaні, прянички можуть доволі довго постояти. Подобaється усе пекти сaмій, aдже тоді я можу контролювaти процес роботи. До того ж, якщо в чомусь нaпaртaчу, знaтиму, що це стaлося не з вини іншої людини, a через мене. Коли починaлa робити пряники нa зaмовлення, булa зaсмученa лише тим, що не вмію гaрно мaлювaти, — розповілa пaні Іринa.

Дівчина розповіла, що коли тільки починала оформлювати пряники глазуррю, переймалася, бо не вміла гарно малювати. Тільки як на диво, на виробах із тіста в неї виходили чудові оздоби. Немало краян уже спробували смакоту, яка виходить з-під рук талановитої дівчини.