«Секс і нічого особистого»: за тиждень до прем’єри у Тернополі показали нову українську комедію

Опубліковано в Життя краю 14.12.2018

Нову українську комедію «Секс і нічого особистого» презентували у Тернополі вчора, 13 грудня. Допрем’єрний показ стрічки у кінотеатрі «Сінема Сіті» відбувся за участі відомого ведучого Сергія Притули.

«Секс і нічого особистого» – франшиза подібного канадського фільму. Сценарій не писали з нуля, а змінювали, адаптувавши для українського глядача.

– Комедія стосується Тернополя, хоч і не знімалась тут. Троє з п’яти авторів сценарію мають безпосереднє відношення до Тернополя – Я (прим.ред. – Сергій Притула), Віталій Тильний, Владзьо (Володимир Ковцун). Сценарій не писався з нуля. Цей фільм є франшизою. Спершу була відзнята подібна канадська стрічка. Потім наші колеги з Литви придбали франшизу, відзняли в себе. Фільм окупився та став популярним, тому українські продюсери звернули на це увагу й придбали собі франшизу, – розповів Сергій Притула.

Ментальність українців, за словами Притули, дуже відрізняється від ментальності людей на Заході.

– У канадському фільмі багато інтиму в прямому значенні цього слова. Наше суспільство дещо консервативніше, патріархальніше, сорм’язливіше. Не всі жарти українці могли б сприйняти, тому продюсери поставили завдання адаптувати цей сценарій для українського глядача й звернулись за допомогою до «Вар’яти-шоу». Ми з радістю взялись за роботу, – додав Притула.

Також він підмітив, що всі роки в Україні фільми знімались так, аби транслювати їх на два ринки – внутрішній український та російський. Через це, на його думку, жарти у стрічках були «безликими», аби «зайшли» і тут, і там.

За словами Сергія Притули, сценарій писали 7 місяців, а особливістю було те, що догодити треба було не лише глядачам, а й «Держкіно», адже 50 % бюджету фільму проплатила держава.

– Дуже добре, що держава підтримує подібні проекти. Звісно, патріотичні фільми – це дуже добре, але треба щоб молодий глядач отримував ще й дозу якогось розважального кінематографу. Держава багато робить для розвитку українського кінобізнесу, тому було б добре, якби фінансова допомога йшла одразу на кілька векторів, а не лише на якийсь один, – зауважив Сергій Притула.

Сюжет фільму

Коли нa пропозицію руки і серця тобі кaжуть, що ти в ліжку повний нуль, тут не до жaртів. Вбитий горем Сергій (Ромaн Луцький) приймaє чоловіче рішення і їде в Прaгу нa Новорічні святa до свого другa Вaсиля (Сергій Притулa). Після ночі обломів у стрип-клубі він випaдково знaйомиться зі стриптизеркою Діaною (Aнжелікa Ніколaєвa), якa обіцяє зробити з нього супер-героя. Aле нa шляху до великої мрії стaє його колишня дівчинa.

У прокат стрічка вийде 20 грудня.

Фото: з відкритих джерел 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.