Версія для друку

Тернополянка виготовляє диво-іграшки, які перетворять будь-яку ялинку на «живу» красуню (фото)

Опубліковано в Життя краю 20.11.2018

Зорі, шкарпетки, рукавички, козулі, лисички, пінгвіни – і це ще не увесь перелік прикрас, предметів інтер’єру, які виготовляє тернополянка Вікторія Михайлишин з фетру.

Іноді натхнення виготовити якусь цікаву річ приходить зовсім неочікувано. Так сталося із пані Вікторією, яка відкрила для себе мистецтво виготовлення «теплих» іграшок.

 Все почалося з того, що умілиця захотіла, аби її лісова красуня на Новий Рік виглядала не так, як ялинки в інших домівках. Тому жінка зробити для зеленого символу свята оригінальні іграшки своїми руками, використавши для цього фетр.

—  Перші іграшки з фетру з’явилися з-під моїх рук після того, як я вийшла заміж. Якось захотілося одягнути ялинку не у стандартні прикраси, а якісь особливі. Зробила декілька іграшок і настільки сподобалося заняття, що й досі не можу зупинитися. Якщо іграшка невеличка, не передбачає складних етапів виготовлення, я можу її зробити й за півгодини, годину. На прикраси, які створюю сама, любо дивитися, адже у святковий час вони тільки додадуть тепла і затишку в домі. До того ж виготовляти їх зовсім не складено, тому кожен бажаючий може доповнити інтер’єр свого дому подібними прикрасами, — поділилася пані Вікторія.

Жінка зазначила, що для виготовлення виробів використовує корейський фетр, холлофайбер (наповнювач), нитки для закріплення елементів іграшок.  

Умілиця додала, що фетр – це матеріал зі зваляної вовни, який зручний у використанні. Він більше нагадує щільний папір - йому легко за допомогою ножиць можна надати будь-яку форму. До того ж тканина має однакову щільність по всій поверхні. Саме тому з нього часто роблять іграшки, прикраси, ним оздоблюють одяг.