Версія для друку

Дари природи тернополянка перетворює на неповторний декор

Опубліковано в Життя краю 11.11.2018

Для тернополянки Оксани Григорчук виготовлення одних із головних окрас будинку – віночків не тільки нескладне, але й надзвичайно приємне заняття.

Наближається Новий рік, а разом зі святом у тернопільських господинь більшає турбот – як прикрасити оселю та ялинку.

Сьогодні дизайн інтер’єру користується неабияким попитом серед краян, та багато хто оформляє приміщення у власній оселі самотужки. Серед тернополян є такі умілиці, як Оксана Григорчук, яка своїми руками майструє затишні віночки-декор. Її вироби не зрівняються з магазинними.

Для виготовлення виробів-символів жінка використовує тільки натуральні матеріали: гілочки, шишки, горішки, листочки, квіточки. Всі потрібні для роботи елементи збирає під час відпочинку в лісі, що біля Петриків.

—  Шкода, що не всі декорації можу заготовити самотужки і дещо доводиться докуповувати. Зокрема, екзотичні квіти, якісь шишечки, гілочки. Перед початком роботи я створюю основу виробу. Коли каркас мого творіння готовий, прикріплюю до нього інші матеріали. Створювати вінки насправді не важко і це заняття дуже розслабляє після повсякденної роботи. Відчуття, наче руки самі просяться до роботи. Хоч на створення одного віночка йде немало часу – близько 4 години, проте це заняття не набридає, —  розповіла умілиця.

Тернополянка зазначила, що вінок – не тільки прикраса дому. Це також загальнонародний символ, який колись мав спочатку обрядове, релігійне значення. Деякі люди й досі вважають його важливим атрибутом при певних святах.