«Матюки не псують картини», — у Тернополі показали фільм про українське рейдерство

Опубліковано в Життя краю 11.11.2018

Силу боротися за своє, не «купитися» та не дати рейдерам забрати все, що тобі належить, побачили тернополяни у фільмі "Дике Поле" за романом Сергія Жадана.

Головний герой стрічки на ім'я Герман живе у Харкові й давно не був вдома в рідному містечку на Донбасі. Одного ранку він дізнається, що його брат, якому належала заправка у їх рідному місті, раптом поїхав у Амстердам. Зараз саме йому, Герману, доведеться вирішувати всі справи із бізнесом, які так неочікувано залишив у рідному містечку його брат. А разом зі справами хлопцю доведеться стикатися із несподіваними поворотами долі і приймати непрості рішення.

Для Сергія Жадана це перша екранізація його роману, для режисера Ярослава Лодигіна – перший режисерський досвід у повнометражному кіно, для Володимира Яценка – перша продюсерська спроба у повному метрі.

— Протягом зйомок сценарій фільму дещо змінювали, а потім ще рік пішло на монтування. Минулого року ми майже все знімали у зоні АТО – в Старобільську, а те, що технічно не змогли відзняти на Сході, доопрацьовували під Києвом. В фільмі багато старобільчан зіграли другорядні ролі, проте на Луганщині ми все ж не могли добре зняти людей для масових сцен. Були деякі обмеження при зйомці через наявність блокпостів. Кінокартину знімали «мовою Жадана», проте мали й місце мовні експерименти. У кожного актора своя багата, колоритна мова,підмітив Ярослав Лодигін.

Режисер додав, що йому дещо прикро, що презентація фільму не відбулася в Старобільську через проблему з відсутністю місця для показу.

Цікаво, що у фільмі час від часу звучить нецензурна лексика. Тільки Ярослав Лодигін ніколи не думав над тим, щоб якось "загладити" те, як висловлюються непересічні персонажі фільму.

Один із яскравих героїв чстрічки – Коча, якого зіграв український актор, режисер і сценарист, також відомий, як один з постійних учасників телевізійного шоу «Золотий гусак» Володимир Ямненко.

—  Для мене немає різниці – донецький ти хлопець чи з якогось іншого населеного пункту, адже мені насамперед цінний внутрішній стан людини. Важливо, як людина діє в певних непростих життєвих обставинах – переживе все, витримає випробування чи ні. Мені запропонували зіграти людину «в авторитеті». Через певний статус цій людині можливо й приписували щось негативне. Тільки варто знати, що кожен із нас не без гріха, тому якщо навіть герой і навчав інших чогось поганого, то «нутро» чоловіка було чесне. Тому словами героя хочеться сказати: «Хлопці, ми повинні жити по совісті». Коли ж прийшли «нові часи», епоха «зламала» мого героя. Він не зміг вистояти, піти на компроміс з життям, вирішив піти подалі, не сподіваючись на краще майбутнє. Та коли поруч із чоловіком знайшлись ті люди, які сказали: «Коча, згадай, яким ти був раніше». Ці слова змусили мого героя розворушитися, —  поділився актор.

Зазначимо, що ідею назвати фільм "Дике Поле" замість "Ворошиловград" Сергій Жадан не підтримував, але умови контракту переважили, і врешті назву для картини вибрали саме таку.

Спочатку планувалося, що фільм вийде у широкий український прокат 11 жовтня 2018 року, але згодом прем'єру перенесли на 8 листопада 2018 року. Офіційними партнерами фільму виступили компанії «Київстар», «Медіа Група Україна» / ТРК Україна та Держкіно.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.