Водіям Тернопільщини на замітку: скоро в області запровадять нові прилади для фіксування порушень

Опубліковано в Життя краю 09.11.2018

Аби зменшити рівень смертності на дорогах та знизити кількість дорожньо-транспортних пригод, у Тернополі з’являться прилади фіксації правопорушень, а по області швидкість руху водіїв визначатимуть за допомогою радарів.

Як розповів керівник Управління патрульної поліції в Тернопільській області, система запрацює на найбільш аварійних ділянках доріг.

По Україні сьогодні впроваджують фото і відеофіксацію порушень ПДР. У Тернополі на вулицях, які становлять підвищений ризик небезпеки виникнення ДТП, буде також встановлено прилади фіксації. Стосовно камер, то в нас по місту мають бути відеоспостереження згідно програми «Безпечне місто». Ці прилади поки що не фіксують правопорушення, бо ми чекаємо, коли отримаємо прилади. Стосовно визначення швидкості руху, то для цього дуже добре використовувати радари «TruCam», які створені фахівцями американського аерокосмічного агентства. Ці прилади дуже ефективні при виявленні порушників, що перевищують швидкість. На разі ми не маємо цих приладів. Звичайно, ми отримали п’ять радарів «TruCam», проте віддали їх на калібрування. Коли прилади пройдуть сертифікацію, ми детальніше розповімо вам про ці радари, — повідомив Богдан Шевчук.

Спікер підмітив, що додатковими камерами будуть оснащені ті ділянки із підвищеним рівнем небезпеки, на яких траплялося понад 8 аварій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.