На Тернопільщині побільшає світлофорів та світлих вулиць

Опубліковано в Життя краю 07.11.2018

Аби зробити дороги Тернопільтщини більш безпечними для учасників дорожнього руху, в області на певних ділянках будуть працювати світлофори, а також з’являться додаткові турнікети, бордюри, дорожні знаки та буде більш освітлено окремі території.

Як зазначив керівник Управління патрульної поліції Тернопільської області Богдан Шевчук, у зв’язку з високою чисельністю дорожньо-транспортних пригод на дорогах Тернопільщини за десять місяців цього року, потрібно підсилювати і заходи з безпеки на шляхах.

Патрульна та національна поліція працюють для того, аби ефективніше проводити превентивні заходи задля зниження чисельності ДТП. Біля перехресть перебувають патрульні поліцейські або групи швидкого реагування. Інколи нам повідомляють, що на «маяках» бачили патрулів, які не роблять нічого вагомого. Насправді це не так, адже сама присутність поліцейських знижує кількість аварій на дорогах. Водій зменшує швидкість, не робить різкі повороти, правильно повертає та інше. Ми працюємо над тим, щоби зберегти життя та здоров’я наших громадян, — наголосив пан Богдан.

Чоловік також зауважив, що правоохоронці відстежують місця найбільшого скупчення дорожньо-транспортних пригод та роблять усе можливе, аби зменшити аварійність на тих ділянках дороги. До таких заходів належать не тільки спільні патрулювання, але й встановлення світлофорів на дорогах.

Багато світлофорів має бути встановлено в селі Тернопільського району – Біла. Зараз поблизу мосту вже поставили регулятор руху. На цій ділянці – великому пішохідному переході доволі аварійна зона. Сподіваюся, що там світлофор вже включили. Небезпечною ділянкою є й у селі Озерна на львівському шляху. Раніше там біля місцевих кафе та школи було встановлено світлофор, проте він не працював. Зараз там є три світлофори, до того ж на території було зроблено якісні бордюри, відбійники. На повороті в районі села Нагірянка на Чортківщині було встановлено додаткові дорожні знаки, адже там раніше найчастіше траплялися ДТП в зимовий період. За три роки на Тернопільщині було замінено та встановлено багато нових дорожніх знаків. Ми також плануємо встановити високі турнікети на вулиці Живова біля бордюр. Плануємо змінити циклограму у світлофорах на цій вулиці, переключивши електроліхтарі на «зелену хвилю», — повідомив Богдан Шевчук.

Чоловік наголосив, що буде змінено й деякі інші циклограми світлофорів в області та здійснено більше освітлення на небезпечних, злочинних територіях.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.