Автографи, шампанське, аукціон: як у Тернополі показали «DZIDZIO Перший Раз» за участю Дзідзьо (фото)

Опубліковано в Життя краю 06.11.2018

Один із головних героїв фільму, а також автор ідеї, один з режисерів – відомий співак Dzidzio Михайло Хома приїхав на прем`єрний показ фільму та створив навколо себе аншлаг. Глядачі не тільки схвально оцінили українську ліричну комедію, але й охоче стояли у чималій черзі за автографом та фото на пам'ять.

У фільмі історія розгортається навколо сором'язливого, дорослого хлопця, в якого ще ніколи не було інтимної близькості з жінкою. За сюжетом головний герой, якого грає Дзідзьо, зібрався до своєї мами в Португалії, яка вже знайшла йому дівчину Зоряну. Однак герой запізнюється на літак і разгнівана мати відправляє його до діда в село. Там він зустрічає свого друга Павука і дівчину на ім'я Квітка. Перша знакова зустріч стала для чоловіка великим коханням.

На прем’єрний показ стрічки до Тернополя завітала  творча група фільму:  Михайло Хома (DZIDZIO), продюсер, режисер, сценарист та актор фільму;  Сергій Либа (Бодя Павук), актор, сценарист; Анна Тихомирова (Квітка), акторка; Ольга Кіяшко (Леська), акторка; Сергій Бачик (Петро), актор, тернополянин; Діана Юраш, керівник «DZIDZIOFILM», виконавчий продюсер фільму «DZIDZIO Перший Раз".

Як вдалося дізнатися від гостей, співак DZIDZIO із командою створив прем’єрну стрічку лише за сім місяців: і це від початку написання сценарію і до прокату фільму в кінозалах. Багато сцен знімали в рідній хаті співака, що в селі Бортники, та у Ходорівській лікарні, де народився Дзідзьо.

— Це вперше в житті я брав участь у зйомках такої цікавої комедії. У фільмі я хотів відкритися людям з іншого боку. Ми з командою довго думали, в якому жанрі створити фільм, адже хотілося представити глядачам щось цікаве, нове. Тому стрічка «DZIDZIO Перший Раз» має запах романтики, ніжності, любові. Ми зняли всі хати з місця, де я провів своє дитинство. Також – лікарню, церкву. Для мене ці місця є дуже рідні, адже з ними пов’язано багато спогадів. От, наприклад, у храмі мої батьки укладали шлюб, у цьому краї також поховано мого тата. Важливо, що місцевість, де відбувалися зйомки, знаходиться десь за 90 кілометрів від Тернополя, поділився Михайло Хома (він же DZIDZIO).

Гість наголосив, що створювати в Україні фільм власними силами дуже важко, адже довелося і зіткнутися з моментами, коли не було грошей. За словами пана Михайла, вони розраховували на фінансову підтримку з боку Держкіно. Тільки фільм не потрапив у категорію «патріотичні», тож більше довелося все робити власними силами.

Варто зазначити, що після спілкування творчої групи та акторів із журналістами, у стінах «Сінема Сіті» відбувся жартівливий аукціон та автограф-сесія. Перед показом стрічки глядачам пропонували безкоштовне шампанське.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.