Тисячний люд заполонив головну площу Тернополя. Люди кричали "Ганьба!" та перекривали дороги (фото)

Опубліковано в Життя краю 04.11.2018

Більше тисячі тернополян об’єдналися в одну протестуючу масу. Люди виступали проти неправомірно високих цін за проїзд у громадському транспорті, який з 1 листопада встановили у Файному місті.

На головну площу міста прийшли люди різного віку. Містяни заявляли, що їм уже не в силі терпіти ті неподобства, які чинить тернопільське керівництво щодо пересічних людей. Під час акції протесту особливо не приховували обурення старші громадяни, на кишенях яких найбільш неприємно відбивається будь-яке подорожчання.

На мою думку, Тернопільщина – одна з найбідніших областей в Україні. Саме тому неприпустимо, щоби в нас проїзд у громадському транспорті сягав колосальних розмірів - 8 та 9 гривень. У нашій області люди отримують низькі зарплати, пенсії, а все тільки дорожчає. Оскільки сьогодні протестувальники масово заявили про свої прагнення, я дуже сподіваюся, що тернополяни не їздитимуть по нових тарифах. Якщо люди виступлять не один раз, не відступатимуть від своїх прагнень – ми візьмемо своє і досягнемо справедливості. Тільки спільними зусиллями ми доб’ємося чогось, — заявив учасник акції пенсіонер Володимир Грицюк.

Підтримав тернополян у спільному прагненні їздити у міському транспорті по справедливих цінах і Уповноважений з прав людини на Тернопільщині Володимир Шевченко.

Тернополяни чи не удвічі більше платитимуть за проїзд водіям, деякі з яких продовжуватимуть не видавати людям квитки, далі ображатимуть пасажирів. Прикро, що ціни за перевезення у транспорті можуть раптово зрости, проте умови проїзду не зміняться, не відповідатимуть своїй ціні. Люди будуть їздити у пошарпаних іржавих тролейбусах, з невихованими водіями. Тернопіль – не місто-столиця, тут не має нового транспорту, люди не отримали надбавки до своїх надходжень. То що виправдовує, компенсує таку високу ціну? Містяни обурені через таке неправомірне рішення посадових осіб, проте керівництво наче не чує жителів. Певен, населення не допустять того, щоби їхні думки бажання нівелювали, а ними самими маніпулювали. Люди зроблять так, щоби їх почули, — поділився Володимир.

Після акції протесту, яка тривала на Театральному майдані понад годину, учасники пішли перекривати головні дороги міста – на вулиці Руській, Замковій та біля залізничного вокзалу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.