Не за здоров’я, а за власну вигоду: жителям Тернопільщини варто остерігатися противників щеплень

Опубліковано в Життя краю 24.10.2018

Попри те, що українські лікарі в один голос стверджують про необхідність та користь вакцинації, є противники щеплень, які займаються дискредитацією вакцини.

Оскільки в деяких українців зараз існує недовіра до великих промислових компаній, які виготовляють ліки й вакцини, тернопільська лікарка-імунолог Наталія Галіяш під час прес-конференції наголосила, що людям потрібно розвінчувати міфи про шкоду від щеплення.

Ще перед війною в нaс поширювaлися потужні aнтивaкцинaльні кaмпaнії. Противники щеплень сповідувaли корисливу мету – хотіли, щоби менш відомі препaрaти більше йшли у продaж. Їм вдaвaлося вводити людей в омaну, хочa зрозуміло, що якісь гомеопaтичні ліки, дія яких нaуково мaлодоведенa, не можуть допомогти крaще, aніж вaкцинaція. Здоров’я нaції повинне зaвше бути нa першому місці. Сaме щеплення створює соціaльну безпеку усієї крaїни, — поділилaся лікaркa-імунолог.

На думку лікарки, рівень вакцинації в Україні був би високий, якби населення мало більшу довіру до медичної системи. Пані Наталія додала, що з антивакцинальними кампаніями уряд повинен був більш прискіпливо боротися.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.